Mit nézzünk ma?

Szeptember 14-én 17 órakor a Kung Fu Panda című nagysikerű amerikai animációs film második részét vetítik a művelődési központ színháztermében. Immáron Po is a Sárkányharcosok büszke tagja lehet az Őrjöngő Ötössel együtt. Az új harcosra szüksége is van a védelmezőknek, mivel egy titokzatos gonosztevő egy különleges fegyverrel akarja megszerezni a hatalmat. Po-ra és barátaira hárul a feladat, hogy elüldözzék a félelmetes zsarnokot, de ehhez körbe kell utazniuk Kínát, hogy megtalálhassák ellene azt az erőt, amivel le lehet győzni.

Óvodás gyerekek iskolai felkészítéséről tart előadást a Raabe Kiadó szervezésében Lóczi Tünde közoktatási szakértő óvodapedagógusoknak szerdán 15-17 óráig a paksi Erzsébet Nagy Szállodában. Az ingyenes programon az óvodai nevelés korszerű és kreatív módszereiről, komplex iskolafelkészítő rendszerekről, óvodás korú gyermekek sikeres iskolakezdésének előkészítéséről lesz szó.

Szeptember 14-én 18 órakor az igazi örökzöldeket kedvelő filmbarátokat várják a paksi művelődési központ olvasótermébe. A Coen fivérek egyik korai filmjét, az 1994-es Nagy ugrást Baracskay Zsanett ajánlja.