Külföldi kollégákat lát vendégül a Benedek Elek Óvoda

Az élethosszig tartó tanulás jegyében meghirdetett uniós pályázat során már számos programon vett részt a Benedek Elek Óvoda, a héten az intézménybe látogatnak külföldi kollégáik.

Kétéves nemzetközi együttműködéshez nyert támogatást a Benedek Elek Óvoda európai uniós pályázaton a „Lifelong learning” program keretén belül, melynek célja, hogy a nevelőintézmények megismerjék a környező országok nevelési gyakorlatát, egymás kultúráját, hagyományait. A 2010-2012 közötti időszakban megvalósuló együttműködés témája a matematika tanulása az óvodában, a különböző kultúrákban. A program során a Benedek Elek Óvoda a magyar óvodai nevelés gyöngyszemét, a zenei nevelést és a matematika kapcsolatát mutatja be. Ízelítőt adnak az óvodai nevelés mindennapjairól, a paksi óvodában folyó zenei tehetséggondozás menetéről, a pedagógusok által működtetett munkaközösségről és a volt óvodás gyermekek további életének nyomon követéséről.

A Paksra érkező nemzetközi csoport szeptember 21-én, szerdán 9 órától az Ifjúság úti intézményben vesz részt különféle foglalkozásokon, majd délután Lussoniummal ismerkednek a látogatók, később pedig népi hangszereket készítenek az óvodában. Csütörtökön 9 órától a tagóvodákkal ismerkednek a külföldi kollégák, ezt követően városnéző sétán vesznek részt, majd 16 órától a Pro Artis művészeti iskolába látogatnak. A pénteki pécsi kirándulást követően szombat délután a Kenyér-, hal- és borünnep hangulatába kóstolhatnak bele a résztvevők a vasárnapi visszautazás előtt.