Csapatzászlókra szavazhat a közvélemény

Szeptember 27-ig lehet szavazni arra a csapatzászlóra, melyet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság katasztrófák elleni védekezésben résztvevő szervezetek munkájának elismeréseként, illetve a további feladatellátás ösztönzése érdekében, hagyományteremtő szándékkal kíván adományozni. A zászló a hazához, a nemzethez, a közbiztonság ügyéhez való tartozás, az önfeláldozó szolgálat és helytállás jelképe, egyben az adott szervezetet önmagában is megtestesítő szimbólum lesz.

A csapatzászlót azok a szervezetek kaphatják majd meg, amelyek nem jogosultak arra, hogy a belügyminisztertől belügyi csapatzászlót kapjanak, ugyanakkor szerepük kiemelkedő a katasztrófák elleni védekezés során. Ilyenek az önkéntes mentőszervezetek, a köteles polgári védelmi szervezetek, az önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint a közeljövőben megalakuló önkormányzati tűzoltóságok, amelyek hatékonyan vesznek részt a mindennapi káresemények, és veszélyhelyzetek felszámolásában.

Ezúttal a közvélemény és a katasztrófák elleni védekezésben résztvevők dönthetik el azt, hogy milyen legyen a csapatzászló, melyre előzetesen négy különböző tervezet készült, ezekre szavazhat most bárki a www.katasztrofavedelem.hu honlapon szeptember 27-ig.