Igazi nagyágyú jöhet Paksra

Lee Nailon 2000 és 2006 között összesen 306 alapszakasz- és kilenc rájátszásbeli mérkőzésen szerepelt a világ legerősebb bajnokságában, az Észak-amerikai kosárlabdaligában, az NBA-ben. Most az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának játékosa lehet. Az egykori stabil NBA-s 36 éves, 206 centire nőtt és négyes, ötös poszton bevethető, legutóbb az izraeli bajnokságban játszott, és ő volt a második legeredményesebb dobó – írja a BB1.hu honlapja.

– Minden bizonnyal nem járunk úgy vele, mint Devone Gilesszel, aki nem győzött meg minket a próbajátékon, sajnos nagy volt a fizikai lemaradása – nyilatkozta Völgyi Péter a Nemzeti Sportnak. A piros-kékek vezetőedzője hozzátette, a tíznapos próbaidőre érkező Nailon tényleg nagyszerű pedigrével büszkélkedik, remélhetőleg nagy nyereség lesz. Rendkívül erős fizikumú, tehát nemcsak erőcsatárként, hanem centerként is használható.

Pályafutása elején Lee Nailon nyolc szezont húzott le az NBA-ben, ahol erősítette a Charlotte Hornets, a New York Knicks, az Atlanta Hawks, az Orlando Magic, a Cleveland Cavaliers, a New Orleans Hornets és a Philadelphia 76ers csapatait. Később 2006-ban Izraelbe szerződött, a Bnei HaSharon csapatához, tavaly éppen ide tért vissza. A köztes időben játszott Oroszországban, Libanonban, Puerto Ricóban és a Dominikai Köztársaságban.

A Sport 24 értesülései szerint a Paks jövő hétre várja az amerikai játékost, akivel egyelőre tíznapos szerződést kötött.