Hírek röviden

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott Múzeumok őszi fesztiválja 2011 országos rendezvénysorozat keretében színes programokkal készül a paksi Városi Múzeum is, mely A dunai élet jelentősége a XIX. századi Paks történetében főtémát dolgozza fel az esemény során. Három héten keresztül, három témakört mutat be az intézmény, elsőként Őrölj, malom, őrölj címmel a hajómalmok történetét. Az október 3-6. között zajló ingyenes programra 6-11 éves gyermek előzetes jelentkezését várják.

Szeptember 24-én szombaton 18 órakor a Fehérvári úti stadionban a pécsi MFC-vel csap össze az MVM Paks az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A Debrecen elleni 4:2-es vereség után itt az ideje, hogy ismét lendületet vegyen a zöld-fehér csapat, mert jelenleg csupán a tabella 11. helyén áll. – Ismét nehéz feladat vár ránk, azonban számunkra már csak a három pont megszerzése lehet az elfogadható eredmény – mondta Kis Károly vezetőedző a mérkőzés előzeteseként.

Könnyedén, 82:76-ra verte a Paksot a Körmend csapata az egyik legrangosabb felkészülési kosárlabdatornának számító 42. Göcsej Kupán. Az első negyedben még valamelyest kiegyensúlyozott küzdelem folyt a két egylet között, aztán a második tíz percben fölé kerekedett ellenfelének a piros-fekete alakulat. A folytatásban aztán már könnyedén tartotta magát a MJUS-Fortress, mely végig vezetve nyert a Völgyi vezette ASE ellen.