Mit nézzünk a hétvégén?

Szeptember 25-én vasárnap 19 órakor a Förtelmes főnökök című amerikai vígjátékot vetítik a művelődési központ színháztermében. Az egyik szexmániás fogorvos (Jennifer Aniston), a másik diktátorhajlamú marketinges (Kevin Spacey), a harmadik csak örökölte a gyárát, de mindent tönkretesz maga körül (Colin Farrell) – bármekkora is a verseny, egyértelműen ők a világ legelviselhetetlenebb, legutálatosabb főnökei. Három beosztottjuk egy ideig nyögi a zsarnokságukat, ám eljön a nap, amikor összeszedik a bátorságukat, és fellázadnak. Persze úgy, hogy senki ne vegye észre. A titkos szerveszkedés eredménye egy ravasz gyilkossági terv, amely véget vetne a sok főnöki gonoszkodásnak, és intő például szolgálhatna más gonosz felettesek számára is. De amit a szegény beosztottak kitalálnak, az sosem sikerül. Még a sors is zsarnokoskodik felettük.

Szeptember 23-án 15 óra 30 perctől az országos programhoz csatlakozva Kutatók Éjszakáját szervez a paksi Vak Bottyán Gimnázium. A színes programpalettán bárki megtalálhatja a kedvére valót: lesz honismereti vetélkedő, kémiai és fizikai kísérletek és csillagvizsgálat is.

Szeptember 24-én szombaton 9-13 óráig Zöldfülű játszóházat szervez a paksi Ökocsiga egyesület és az ASE Szabadidő Szakosztálya Pakson az ASE sportcsarnokban. A rendhagyó program során a gyerekek több érdekességet is kipróbálhatnak: készíthetnek denevérodút, csuhébabát, gombát textilből, Rákosi viperát papírhajtogatással, vagy karkötőt petpalackból. A különleges foglalkozások mellett lesz állatbemutató, arcfestés, játék és vetélkedő, mentő és tűzoltó bemutató, füstsátor, Sörkollektor bemutató és állatsimogató is. A rendezvényre egy darab szelektív hulladék a belépő.

Egy csütörtökön nyíló kiállítással kezdődik meg idén a Sárgödör téri Kenyér-, hal- és borünnep, a tárlat régi mesterségek, a pékmesterség, a halászat és borászat eszköztárát mutatja be a városi művelődési központban. A két napos rendezvénysorozat pénteken 17 órakor térzenével folytatódik az Erzsébet Nagy Szálloda előtt, majd 18 órakor az ünnepség keretében megkoszorúzzák a Dunát, 20 órakor pedig a Magna Cum Laude ad koncertet a Sárgödör téren felállított rendezvénysátorban. Pénteken és szombaton a város több pontján térzenével szórakoztatják a járókelőket, ahol többek között a Roger Schilling Fúvószenekar ad koncertet 20 éves fennállásának alkalmából. A táncos és zenés műsorok mellett nyitott pincék várják a Sárgödör térre látogatókat, valamint a rendezvény keretében pékségek és borászatok mutatják be specialitásaikat.

Latin partira várja a városi művelődési központ aulájába a Dunaparty Táncklub a társastánc kedvelőit. Szeptember 24-én 18 órától ingyenes latin táncoktatás lesz, majd 19 órától a táncesten be is mutathatják a tanultakat az érdeklődők. A program egészére a belépés díjtalan.