Hírek röviden

Október 5-én 15 órakor a Kecskeméti TE egyletével csap össze az MVM Paks a Liga Kupa D-csoportjának harmadik fordulójában a Fehérvári úti stadionban. A paksi gárda címvédőként küzd a továbbjutásért, amihez elengedhetetlen, hogy megszerezzék a három pontot.

Képesítést nyújtó, munkavállalásra jogosító tanfolyamok indulnak a paksi művelődési központban. A kulturális szervező munkatárs és a munkavédelmi technikus képzésre érettségi bizonyítvánnyal lehet jelentkezni, előbbi időtartama 130, utóbbié 300 óra, és 10 fő esetén indítható. A jelentkezéseket a művelődési központban várják személyesen vagy telefonon a 06-75-830-350-es telefonszámon.

Október 12-én a városháza első emeleti tárgyalójában rendkívüli képviselő-testületi ülést tart a paksi önkormányzat. A napirenden a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás előterjesztése szerepel.

Városi és városkörnyéki egyházi kórusok találkozójára hívja a lakosságot a Paksi Református Egyházközösség a gyülekezet templomába október 8-án 16 órára. Fellép a Dunaszentgyörgyi Református Kórus, a paksi baptista Férfikar, az evangélikus, katolikus és a református Vegyeskar. Belépődíj nincs, de az orgona felújításának költségeihez szívesen fogadnak hozzájárulást.

Hat aranyérmet szereztek az Atomerőmű SE cselgáncsozói a napokban lebonyolított Diák Atom Kupán: a legfényesebb medál Pupp Réka, Szigetvári Szilárd, Szőke Attila, Hosszú András, Sárosi Sára és Pásztor Barbara nyakába kerülhetett. Keszthelyi László edző elmondta, idén a nagyszabású utánpótlás cselgáncsversenyek véget értek, de kisebb tornákon 2011-ben még indulnak a klub dzsúdósai.

Október 5-én 16 órakor Dmitri Kirsanoff Ménilmontant című filmjének vetítésével kezdődik meg a Paksi Képtár Filmklub elnevezésű programja, melynek keretében a tízes, húszas évek avantgárd irányzataiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Az európai és tengerentúli filmes avantgárd remekeit bemutató rendezvénysorozat következő alkalommal október 16-án jelentkezik.