Mit nézzünk a hétvégén?

Október 7-én 19 órakor a négy Oscar-díjas Király beszéde című feliratos angol drámát vetítik a művelődési központ színháztermében. A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el a trónt igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni.

Október 7-én 17 órakor kerámia szakköre várják az érdeklődőket, a foglalkozásokat Kozák Éva fazekas, a népművészet mestere vezeti. A program gyerekeknek minden pénteken 15 órától, felnőtteknek pedig 17 órától kezdődik. A szakkör részvételi díja a kicsiknek 3500, felnőtteknek 4500 forint.

Az országos könyvtári napok alkalmából egész hétvégén színes programokkal várja az érdeklődőket a városi művelődési központ. Október 7-én pénteken 17 órakor 30 villanásnyi India címmel Plézer Ádám közgazdász fotókiállítása nyílik meg, a képeket maga a készítő ajánlja az érdeklődőknek. Október 8-án szombaton 15 órától a Terasz évadzáró műsora várja a látogatókat, melyen közreműködnek a paksi Pro Artis művészeti iskola népzenei tagozatának növendékei. Emellett az árkádok alatt kézműves kirakat is lesz, ahol helyi és környékbeli alkotók munkái tekinthető meg.