Utcán a friss Paksi Hírnök

Jó úton halad a Kenyér-, hal- és borünnep az országos hírnév felé; Paksi Képtár munkatársai a művészet eszközeivel tesznek a kirekesztés ellen – többek között erről is ír a Paksi Hírnök legfrissebb száma.

Nemzetiségük megvallására buzdítanak a kisebbségi önkormányzatok. A Paksi Hírnök hasábjain Féhr György, a német, és Berki Attila, a cigány kisebbség választott vezetője érvel, miért fontos, hogy a népszámlálás során mindenki felvállalja hovatartozását.

A városi könyvtár és a művelődési központ tékája is csatlakozott az országos könyvtári napokhoz. Hogy milyen programok színesítették az intézmények kínálatát, elolvashatja a városi lap legújabb számában.

Bíznak a polgárok az atomerőműben, derül ki a legfrissebb közvélemény-kutatás eredményéből. Az általános támogatottsági mutató ugyan csökkent a japán események óta, de még mindig 73 százalékos. Erről, és az országgyűlés által elfogadott energiastratégiáról is beszámol a Paksi Hírnök.

A szépkorúak hete alkalmából a Paksi Hírnök dupla oldalt szentelt az időseknek. Megismerhetik benne a dunakömlődi Félnótások dalkörét, egy kilencvenéves asszonyt, Rozi nénit, és Terikét is, aki nyugdíjas korában tanulta ki az akupresszúra fortélyait.

A városi lap felidézi a húszéves Roger Schilling Fúvószenekar történetének legfontosabb állomásait, és bemutatja Serdült Benke Éva legújabb, „Elindultam szép hazámba” című kötetét. Megemlékezik a nemrég elhunyt Makovecz Imréről is, akinek a paksi Szentlélek-templom tervei hozták meg az országos hírnevet.

A sportrovatban bemutatkozik a Diána sportlövész egyesület és a megyei harmadosztályban a dobogót megcélzó Gyapa Derbi Sportegyesület labdarúgócsapata is. A kosárlabda-bajnokság kezdetével számba veszi a Paksi Hírnök az érkező játékosokat, köztük az NBA-ben hét szezont játszó Lee Nailont, akitől sokat vár az Atomerőmű SE.