Hírek röviden

Befejeződött a Dózsa György úti szennyvízcsatorna Duna utcai tehermentesítő szakaszának átépítése, melyet régóta szorgalmaztak a környéken élők, ugyanis nagyobb esőzések alkalmával a Dózsa György úti rendszer nem bírta a terhelést, ilyenkor a terülten problémát okozott a visszafolyó szennyvíz. Az 5,8 millió forintos beruházásnak köszönhetően a gond várhatóan megszűnik.

Megérkezett az ősz, hűvös reggelek és éjszakák váltják egymást, így megváltoztak az útviszonyok, a látási és környezeti hatások is. A rendőrség illetékesei a közlekedőktől a mérsékelt sebesség mellett fokozott figyelmet várnak. Herman Gábor, a Paksi Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője elmondta, az ősztől tavaszig tartó időszakban a közlekedők figyeljenek a meteorológiai előrejelzésekre, és a megfelelő követési távolság mellett időben induljanak útnak. Fontos baleset-megelőzési tényező lehet a megfelelő gumiabroncs választás is, így az elkövetkezendő napokban, hetekben érdemes szervizben átnézetni a gépjárműveket és felkészíteni a csapadékos időjárásra.

Távozik posztjáról az atomerőmű vezérigazgató-helyettese, Süli János. A Tolnai Népújságnak adott interjúban leszögezi: önként soha nem hagyta volna el az atomerőművet.