Bonyhádi tapasztalatokat lesnek el Pakson

A bonyhádi Göncöl Völgységi Tanoda képviselői tesznek látogatást Pakson október 19-én a városházán, hogy megosszák tapasztalataikat a paksi szakemberekkel. Szeptemberben már ellátogatott egy paksi csoport a bonyhádi tanodába, hogy személyesen is tapasztalatokat gyűjtsenek egy már működő intézménnyel kapcsolatban. A bonyhádi tanoda, amelynek fenntartásához uniós támogatást nyertek, több éve működik sikerrel. Az intézmény roma fiataloknak biztosít képességeik fejlesztésére lehetőséget, az onnét kikerülő tanulók közül akadt, aki a felsőoktatásban folytatta aztán tanulmányait. A tanoda munkatársai – köztük Babai László, a tanoda vezetője – Pakson számolnak be indulásukról, a tapasztalatokról és a működésüket segítő pályázati lehetőségekről is. A programon jelen lesz az Autonómia Alapítvány szakembere is, a szervezet a hazai és uniós források elérését elősegítendő, szakmai útmutatást nyújt többek között a romák integrációját elősegítő szervezeteknek.

A szerdai találkozóra várják az általános iskolák képviselőit, a közhasznú roma szervezeteket, a város esélyegyenlőségi referensét és a családsegítő szolgálat munkatársait, emellett a programon részt vesz Tell Edit alpolgármester és a Paksi Cigány Kisebbségi Önkormányzat is.

Városunkban is tervezik, hogy tanodát indítanak délutánonként a cigány fiataloknak a KRESZ-park mellett lévő közösségi házban, ahol már jelenleg is szakkörökre várják iskola után a tanulókat.