Világhírű sztárdobos érkezik Paksra

Fotó: gullibriem.com

Gulli Briem, a Mezzoforte együttes oszlopos tagja ad dob show-t október 28-án pénteken a Pro Artis művészeti iskolában. A hangszerbemutatóval egybekötött koncert Magyarország legnagyobb hangszerforgalmazó cége, és egy hangszergyártó cég közös rendezvénye, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A nem mindennapi koncert az ütős tanszak országos hírnevének köszönhetően jöhet létre a városban, a 17 órakor kezdődő programra a belépés díjtalan.

A Mezzoforte-t 1977-ben alapította négy középiskolás fiú, Eytór Gunnarson, Fridrik Karlsson, Jóhann Asmundson és Gunnlaugur Briem. Kezdetben gyakorlásképpen Al Di Meola, a Weather Report, Chick Corea, George Duke és Jean Luc Ponti zenéjét játszották, de igen hamar elkezdtek saját számokat komponálni. Első albumukat 1979-ben adták ki Mezzoforte címen, mely kiemelkedő zenetörténeti esemény abból az aspektusból, hogy ez a lemez volt az első fúziós album Izlandon.

A zenekar tagjai tizennyolc éves korukra gyakorlatilag teljes munkaidős zenészekké váltak. Az együttes viharos gyorsasággal nagy népszerűségre tett szert hazájában Izlandon, 1982-ben Dreamland című daluk, amelyet a Shooting Star című albumukról másoltak ki, az angol klubok egyik legtöbbet játszott és keresett felvételévé vált. A negyedik albumukon, a Surprise Surprise-on található Garden Party című felvételük az angol hitlistákon meg sem állt a 17. helyig, világhírnevet hozva a Mezzoforte-nek.