Mit nézzünk a hétvégén?

Különleges zenei rendezvényre invitálja az érdeklődőket a művelődési ház október 29-én szombaton, melynek központi témája a Beatles. Lesz kiállítás, filmvetítés és Beatles-totó, 20 órától pedig a BeatBack zenekar játssza a legendás brit együttes dalait. A programra a belépés díjtalan.

Dunakömlődön és Gyapán is táncházba várják a népzene iránt érdeklődőket a hétvégén. Október 28-án pénteken 18 órától a Szaggató zenekar népzenei estje és táncháza kezdődik Kosnás Árpád vezetésével a dunakömlődi faluházban, 29-én szombaton 19 órától pedig Gyapán az étteremben a Tönköly húzza a talpalávalót. Itt a táncokat hagyományosan a Gerner- és nívódíjas Vass Oszkár, a Mecsek Táncegyüttes vezetője tartja.

Október 28-án pénteken Tök-nyüzsi nap lesz a dunakömlődi faluházban. Az érdeklődők 16 órától láthatják a kömlődi óvodások Márton napi műsorát, majd megkezdődnek a kézműves foglalkozások és a töklámpások versenye. Az esemény este a Szaggató zenekar népzenei estjével és táncházával zárul.

Gulli Briem, a Mezzoforte együttes oszlopos tagja ad dob show-t október 28-án pénteken a Pro Artis művészeti iskolában. A hangszerbemutatóval egybekötött koncert Magyarország legnagyobb hangszerforgalmazó cége, és egy hangszergyártó cég közös rendezvénye, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az ingyenesen megtekinthető koncert 17 órakor kezdődik.

Október 30-án vasárnap 17 órakor a Hupikék törpikék című animációs mesefilmet vetítik a művelődési központ színháztermében. A jól ismert klasszikus meglepetéssel szolgál, ugyanis a törpöknek ezúttal nem Aprajafalván, hanem az amerikai nagyvárosban, New Yorkban kell megküzdeniük ősi ellenségükkel, Hókuszpókkal.

Pénteken 10 és 12 óra között ismét baba-mama találkozóra várja az érdeklődőket a Paksi Képtár. Lesz tárlatvezetés, kézműves foglalkozás, közös teázás és sok játék a gyerekeknek. A belépő díja családoknak 300 forint.

Október 29-én szombaton 19 órakor fogadja az ASE a Gesztenyés úti sportcsarnokban a Kecskeméti KSE kosárlabdacsapatát a Magyar Bajnokság negyedik fordulójában. A bajnokságban eddig veretlen Atom ezúttal a műtéte miatt kényszerpihenőre ítélt Nailon nélkül lép pályára.