Mit nézzünk ma?

Agnes Varda 1977-es filmjével, Az egyik énekel, a másik nem (L’ une chante, l’autre pas) című alkotásának vetítésével folytatódik november 2-án 16 órakor a Paksi Képtár Filmklub elnevezésű programja, melynek keretében a XX. század avantgárd irányzataiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Agnes Varda a nouvelle vague-korszak után minden filmje témájául női sorsokat választott. Ebben a történetben két különböző egyéniségű nő párhuzamos életrajza bontakozik ki, életre szóló barátságuk keretében. Mindketten feministák, egyikük militánsan, másikuk szelíden. Mindketten sokat szenvednek, küzdenek, gyötrődnek a női egyenjogúságért és önmaguk megvalósításáért. A kiváló rendezőnő csipetnyi humorral fűszerezi a hősnő fejlődésregényét.

Szerdán 19 órától a Cowboyok és űrlények című amerikai sci-fit vetítik a művelődési központ színháztermében. A történet szerint 1873-ban egy idegen támolyog be a sivatagi Arizona kisvárosába és semmire sem emlékszik a múltjából. Az egyetlen nyom egy rejtélyes bilincs az egyik csuklóján. Hamarosan rájön, hogy a városka lakói nem szívlelik az idegeneket, és senki meg sem mozdul, amíg nem kap erre parancsot a vasöklű Dolarhyde ezredestől. Ez a város félelemben él, ám az igazi rettegés akkor köszönt be, amikor égi fosztogatók támadják meg. És hirtelen a megvetett idegen lesz az egyetlen reményük, a revolverhős pedig lassacskán emlékezni kezd és rájön, hogy a birtokában van egy titoknak, amely esélyt adhat a városnak a földön kívüliek ellen.

A TelePaks Segítnék kiabálni néktek című magazinjában Berkes Sándor jelentkezik műsorával november 2-án szerdán. A vallási magazin, amelynek témája a reformáció ünnepe, a híradó után 19 óra 15 perckor kezdődik.