Hírek röviden

Ingyenes a belépő az MVM Paks-Újpest FC november 16-i találkozójára. A szerdai Liga Kupa mérkőzés 13 órakor kezdődik a Fehérvári úti stadionban. A klub honlapjának további tájékoztatása szerint a zöld-fehérek Kecskemét elleni bajnoki meccsére kellő számú jelentkező esetén szurkolói buszt indítanak. Jelentkezni a 06-75-510-618-as telefonszámon lehet.

Kedden játssza következő EuroChallenge mérkőzését az ASE. Ez alkalommal idegenben a lett BK Ventspils lesz az ellenfél, a találkozó 19 órakor kezdődik. A piros-kékek legutóbb az orosz Novgorod ellen léptek pályára a nemzetközi kupában, melyen parádés játékkal 11 ponttal verték az ellenfelet.

A városi mozi új art terme nyílik november 16-án szerdán 19 órakor. Első alkalommal a Márai Sándor regényéből készült Kaland című magyar filmet vetítik Csányi Sándor főszereplésével.

November 19-én szombaton ismét megszervezi a paksi Ki Mit Tud tehetségkutató rendezvényt a városi művelődési központ és a Magyar Úttörők Szövetsége Paksi Elnöksége. A fellépőket hat kategóriában – vers, próza, mesemondás, ének, tánc, hangszeres zene – szakmai zsűri fogja értékelni, a programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Megújult programokkal jelentkezik novemberben a dunakömlődi faluház. 15-én kedden 18 órakor Pilates torna indul lányoknak, asszonyoknak, 17-én csütörtökön 17 órakor pedig A rejtélyes maják címmel kezdődik ismeretterjesztő sorozat Szabó Péter történelemtanár előadásában. November 19-én szombaton Katalin bálra várják az érdeklődőket 18 órai kezdettel.

November 17-én 17 órakor a Paksi Fotósok Baráti Köre mutatkozik be a helyi közönség számára Fotóvariációk című kiállításával a művelődési központ kiskiállítójában. A tárlatot megnyitja Wollner Pál, a klub vezetője, közreműködik Pataki Ádám harmonikán. A kiállítás december 11-ig megtekinthető.