Hírek röviden

Zenés Mikulás-ünnepséget szervez december 2-án 16 óra 30 perctől a Paksi Cigány Kisebbségi Önkormányzat a polgármesteri hivatal nagytermében. Műsort adnak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai, emellett Cseke Klára Süni zenéje szórakoztatja a vendégeket, akik mikulást is készíthetnek a kézműves foglalkozáson. Természetesen maga a Mikulás is ellátogat a rendezvényre.

Idén megyénkben két helyen is, Pakson és Dunaföldváron szervez ünnepi véradást a Vörökereszt. A szervezet helyi képviselete településünkön december 13-án és 14-én 9 és 16 óra között tartja adventi akcióját a Városi Művelődési Központban. A szervezők süteménnyel, illetve forralt borral vendéglik meg a donorokat, akiknek Taj-kártyát és személyi igazolványt kell magukkal vinniük.

Csillagszóró 2011 néven, csatlakozva az országos kezdeményezéshez Pakson is jótékonysági akciót szervez a Fidelitas. A szervezet a megyei szintű egészségügyi intézményt, a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórház Gyermekosztályát támogatja a beérkezett adományokkal, melyeket december 15-ig várnak a paksi Fidesz irodában.