Mit nézzünk ma?

November 30-án 19 órakor a Harry Brown című angol krimit vetítik a művelődési központ új art-termében. A történet szerint a nyugdíjas, egykori tengerészgyalogos főszereplő magányosan él London egyik rosszhírű kerületében. Feleségét nemrég vesztette el, s időskori özvegységének szomorúságát csak a sör és a legjobb barátjával, Leonarddal játszott sakk-partik dobják fel. Más nem is érdekli, így arról sem akar tudomást venni, hogy lakóhelyét egyre jobban ellepik a drogbandák, amelyek rettegésben tartják a környék lakóit, s a gyilkosságtól sem riadnak vissza. Egyik állandó célpontjuk éppen barátja, aki hiába fordul félelmében a rendőrséghez, nem kap védelmet, és végül az atrocitások gyilkossággal végződnek. Harry teljesen összeomlik a hír hallatán, és rájön, hogy csak ő szolgáltathat igazságot. Fegyvert szerez és bosszúhadjáratba kezd, hogy személyesen tegyen rendet a környéken.

Péger Zsuzsanna Magánmitológia című kiállítása nyílik ma, szerdán 17 óra 30 perckor a Dunakömlődi Faluházban. A megnyitóbeszédet Gazdag-Fejes Margit mondja, közreműködik Béda Andi és zenekara.

A Paksi Képtár Filmklub emelet elnevezésű programjának következő állomásán Takashio Ito Film Antológia című művét tekinthetik meg az érdeklődők. A szerdán 16 órakor kezdődő rendezvény a japán kisérleti film egyik legjelentősebb alkotójával foglalkozik. Filmjei olyanok, mint egy roller-coaster, a time-lapse és tilt-shift technikák figyelemre méltó alkalmazója. Művei rendkívűl összetettek, és az európai szemnek különösen érdekesek.