Mit nézzünk ma?

A halálba táncoltatott leány című játékfilmet vetítik december 7-én 19 órakor a művelődési ház nemrég megnyílt art-termében. A történet szerint Steve, egy táncosból lett impresszárió húsz év után visszatér szülőföldjére, Magyarországra. A szocialista rendszer, amely száműzte, nincs többé. Volt káder apja nyugdíjba vonult, de öccse, Gyula továbbra is ugyanazzal a társulattal, ugyanabban a lerobbant stúdióban dolgozik, ahol együtt kezdtek. Ráadásul időközben feleségül vette Steve volt szerelmét, Marit. A két testvér úgy dönt, hogy felújítják utolsó közös sikerüket, A halálba táncoltatott leány balladájából készült táncdarabot. Amennyiben Gyula meg tud felelni Steve szigorú szakmai kívánalmainak, világturnéra viszik az előadást, segítve mindkettőjük stagnáló karrierjét. De időközben Steve ördögi tervet eszel ki, hogy elégtételt szerezzen régi sérelmeiért.

A Paksi Képtár Filmklub emelet elnevezésű programjának következő állomásán Takashio Ito Film Antológia című művének második részét tekinthetik meg az érdeklődők. A szerdán 16 órakor kezdődő rendezvény a japán kísérleti film egyik legjelentősebb alkotójával foglalkozik. Filmjei olyanok, mint egy roller-coaster, a time-lapse és tilt-shift technikák figyelemre méltó alkalmazója. Művei rendkívül összetettek, és az európai szemnek különösen érdekesek.

Utoljára csenget be egy fél órára az idei esztendőben a TelePaks Kistérségi Televízió oktatási magazinja. Ez alkalommal egy az önkormányzati fenntartású paksi általános iskolákban végzett felmérés lesz a téma. A műsor szerdán, 19 óra 15 perckor kezdődik a híradó után.