Hírek röviden

Pakson két napos adventi véradást tart a Vöröskereszt helyi szervezete. A városi művelődési központban december 13-án és 14-én 9 és 16 óra között várják a donorokat, akiket az ünnep alkalmából forralt borral és süteménnyel is kínálnak.

A Városi Múzeum minden érdeklődőt vár a karácsonyi versenyre beérkezett munkákból rendezett kiállításra, melynek témája a karácsonyi ajándék-csomagolási technikák és a hozzá illő kísérőkártya megvalósítása volt. A kiállítás megnyitója és az eredményhirdetés december 13-án 16 órakor kezdődik az intézmény kőtárában.

Hagyomány már, hogy az év vége felé közeledve lakossági fórumra várja a 2-es választókörzet lakóit Ulbert Sándor önkormányzati képviselő. December 15-én 17 órakor a városháza nagytermében tartandó megbeszélésen tájékoztatja a körzetben élőket a közvetlen lakókörnyezetüket érintő aktualitásokról és a jövőbeni tervekről. A fórum vendége lesz Hajdú János polgármester.

Mindenkit sok szeretettel vár adventi koncertjére a Paksi Városi Vegyeskar december 17-én, 18 órára az evangélikus templomba. A koncerten világi és egyházi dalok csendülnek fel a karácsony jegyében, magyar, angol és latin nyelven. A műsorban közreműködik a fiatalokból álló Tini tüsik kórusa. A programra a belépés díjtalan.