Mit nézzünk a hétvégén?

A Karácsony Artúr című amerikai animációs filmet vetítik január 22-én vasárnap 17 órakor a művelődési ház színháztermében. A vidám történet választ ad a gyermeki világ egyik legnagyobb kérdésére, hogyan tud a télapó egyetlen éjszaka alatt annyi családhoz bejutni: tökéletes, katonás szervezéssel, amelynek sikerében több millió, a terepen dolgozó manóra, egy óriási, szuperszónikus szánra és egy tökéletesen működő parancsnoki bázisra van szükség. De hiába segít a fejlett technológia, néha mindenütt becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó és parancsnokhelyettese, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. És a saját szakállára beindít egy hibakijavító-akciót, amivel számtalan bajt, félreértést, és balesetet okoz.

A magyar kultúra napjához kapcsolódó városi ünnepség kezdődik pénteken 18 órakor a Városi Művelődési Központban. Ezen az estén adják át a „Paks Kultúrájáért” kitüntetést. A művelődési ház a városi képviselő-testület határozata alapján e naptól veszi fel Csengey Dénes nevét.

Szombaton 10 órakor játssza első felkészülési mérkőzését az MVM Paks első számú egylete a harmadosztályú Bonyhád ellen a Fehérvári úti stadionban. A futballisták mellett az ASE kosárlabdacsapata is pályára lép a hétvégén, szombaton a Falco ellen meccsel Szombathelyen 16 órától.