Mit nézzünk ma?

Az Almanya, a török paradicsom című német vígjátékot vetítik a kulturális központ art-termében szerdán 19 órakor. A hatéves Cenk Yilmaz-t kétségek gyötrik származása, hova tartozása felől, amikor sem török, sem német osztálytársai nem akarják beválasztani a focicsapatukba. Unokanővére azzal próbálja megvigasztalni, hogy elmeséli neki családjuk történetét: Nagyapjuk, Hüseyin Yilmaz a hatvanas években az egymillió egyedik vendégmunkásként érkezett Almanya-ba, s később felesége és gyermekei is utána jöttek. Németország már jó ideje a család hazájává lett, mikor Hüseyin egyszer csak azzal a hírrel lepi meg szeretteit, hogy házat vásárolt Törökországban, és el akar utazni velük az óhazába. És kezdetét veszi egy emlékekkel, vitákkal és kibékülésekkel teli utazás.

Latabár Kálmán, Csortos Gyula és Turay Ida főszereplésével az 1943-as Egy szoknya, egy nadrág című vígjátékot nézhetik meg a régi magyar filmek kedvelői február 8-án 18 órától a dunakömlődi faluház filmklub elnevezésű programján.

A hét harmadik napján tartja soron következő ülését a paksi képviselő-testület. A grémium ezúttal 13 napirendi pontot tárgyal, a döntéseket élőben követhetik nyomon 14 órától a TelePakson.