Hírek röviden

Testvértelepülésünk alpolgármestere, Lukács László március 1-jén, csütörtökön 10 órakor tesz állampolgársági esküt a városháza kis házasságkötő termében feleségével és két lányával együtt. Látogatásukat követően paksi küldöttség utazik Kézdivásárhelyre március 13. és 16. között. Tell Edit alpolgármester, Herczeg József nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok és dr. Nagy Tibor önkormányzati képviselő utazik testvértelepülésünkre, hogy részt vegyenek a március 15-i ünnepségeken.

Idén a VEIKI Energia+ Kft. nyerte el a paksi atomerőmű rangos elismerését, a „Kiemelt Szállító” díjat, amelyet Hamvas István vezérigazgató és Pekárik Géza műszaki igazgató adott át a cég ügyvezető igazgatójának, dr. Osztheimer Mártonnak február 23-án az Erzsébet Nagy Szállodában tartott Szállítói napi ünnepségen, tájékoztatott Mittler István kommunikációs igazgató. A Paksi Atomerőmű Zrt. immár 13. alkalommal rendezte meg a Szállítói napot, amelyen értékelték a szállítók múlt évi tevékenységét, és átadták a „Kiemelt Szállító” díjat.

Március 2-án pénteken nyílt délután lesz a Bezerédj Általános Iskolában, amikor szülői fórum keretében ismerkedhetnek a látogatók az intézménnyel, a pedagógusokkal, a pedagógiai módszerekkel és a taneszközökkel is. Ezt követően szombaton lesz az iskola első jótékonysági bálja. A rendezvény bevétele a Paks Polgári Iskola Alapítványa szervezetet gyarapítja majd, ami az iskolai élet fejlesztéséhez járul hozzá.

A paksi Balogh Antal Katolikus Iskola első osztályába március 9-én lehet beiratkozni. Előtte március 2-án 9 órától nyílt nap keretében ismerkedhetnek az érdeklődők az iskolával és a pedagógusokkal. A jövő évi elsős tanítók rövid bemutató órákat tartanak, az ovisok pedig foglalkozáson vehetnek rész velük.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány Pakson tartja idei évi első kuratóriumi ülését. A szervezetet tavaly alapította az atomerőmű azzal a céllal, hogy pályázati támogatásokkal segítse a térségben működő települések fejlődését. Idén két pályázati forduló lesz, az elsőről a szerdai ülésen döntenek.

Március 2-án pénteken 13 órakor kezdődik az ESZI-ben a következő 9. évfolyamra jelentkező diákokkal a szóbeli felvételi elbeszélgetés, amely része a felvételi eljárásnak. A résztvevő diákok a sikeres írásbeli után itt maximum 20 pontot szerezhetnek, tehát a összpontszámok 10 százalékát, tájékoztatott Major Ferenc kommunikációs vezető. A meghallgatáson 314 fő vesz részt, közülük fog kikerülni az a 120 diák, aki szeptembertől az ESZI polgára lesz.