Debütál az interaktív paksi útikönyv

„Öltözz be római kori nővé vagy férfivá, lefényképezünk, a képet pedig hazaviheted emlékül, hogy mielőbb ellátogass Lussoniumba, a római kori katonai táborba!” – e szavakkal invitálják majd pénteken a Városi Múzeum munkatársai a budapesti Utazás kiállításon a paksi standhoz érkezőket. Azonban nem csupán a vásárvárosba ellátogatókra várnak meglepetések.

A négy nap során más és más látnivalók fogadják a látogatókat a paksi standon, az A pavilon 312/D alatt. Csütörtökön az Erzsébet Nagy Szálloda szervezésében egy reformkori kaszinó hangulatát idézik meg korhű öltözetben: e napon rulett asztalnál próbálhatnak szerencsét a vállalkozó kedvűek.

Azonban nem csupán a vásárvárosba ellátogatók számára, hanem a helyi lakosoknak is meglepetéssel készült az önkormányzat, ugyanis elkészült a várost egyedülálló módon bemutató interaktív paksi útikönyv: virtuális túrák, kisfilmek, paksi kiadványok jelennek meg lapozható formátumban az interaktív útikönyvben, amit elsőként az Utazás kiállításra ellátogató vendégek és most olvasóink is böngészhetnek. Czink Dóra turisztikai referens elmondta, az oldal esztétikus képi és videóanyagban mutatja be a város kuriózumait, természeti és épített értékeit. Hozzátette, a virtuális böngésző anyagát folyamatosan bővítik majd, az oldal a paksturizmus.tmmi.hu honlapról érhető el.