Hírek röviden

Csütörtökön tartja 20. női világimanapi rendezvényét a paksi evangélikus gyülekezet 17 órakor az evangélikus iskolában. A vendég igehirdető B.Pintér Márta, a Magyarországi Evangélikus Egyház női missziójának vezetője lesz, aki húsz évvel ezelőtt az első imanapot szervezte Pakson. Bővebb információt a paks.lutheran.hu-n találhat az érdeklődő.

Szerdán rendezték a Sportok Házában a Magyar Kupa elődöntőinek sorsolását. Az ASE számára az Albacompon át vezet az út a fináléba, a másik párharcot a Szolnok a Körmend ellen vívja majd. A Szolnok ma esti EuroChallenge mérkőzésétől függ, hogy a Final Fourt mikor rendezik. A versenykiírás szerint március 17-18-i hétvégén rendezhetné a finálét az a csapat, amelyik a legjobb pályázatot nyújtja be péntekig.

Nyílt napokra várják a Napsugár Óvoda tagintézményei az érdeklődő szülőket és gyermekeket a tavasz első hetében. Március 5-én 16.30 és 17.30 között a Munkácsy utcai tagóvodába, március 6-án 11.30-tól a dunakömlődi tagóvodába, valamint 15.30 és 17.30 között a Vörösmarty utcai székhelyóvodába, végül 8-án 10 és 12 óra között az Eötvös utcai tagóvodába.

Mit tehet egy család? címmel március 5-én hétfőn 17 órakor a városháza nagytermében Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke a klímaváltozás témájában tart előadást. Egy héttel később március 12-én 17 órakor dr. Gerzson László, a Corvinus Egyetem docense a díszfák és díszcserjék metszésének fortélyait ecseteli majd a Paksi Kertbarátok Egyesületének szervezésében.