Mit nézzünk a hétvégén?

Mozi: A tetovált lány című szinkronizált thrillert vetítik vasárnap 19 órától a kulturális központ színháztermében. A történet szerint negyven évvel ezelőtt egy családi ünnepség közben eltűnt a nagyhatalmú Vanger-klán egyik tagja, Harriet. Az idős milliárdos meg van róla győződve, hogy unokahúgát meggyilkolták, ezért felbérel egy állás nélkül maradt újságírót, hogy járjon utána az ügynek. A férfi nyomozni kezd, és segítséget is talál egy tehetséges komputerhacker személyében. Közös kutatásuk túl sok érdeket sért és rég eltemetett titkot fenyeget, ráadásul újabb gyilkosságra derít fényt. A film az elmúlt évek legnagyobb svéd sikerének, a Millenium trilógiának legújabb változata, a Harcosok Klubja és a Hetedik rendezőjétől született.

Apró: Nyílt nap keretében ismerkedhetnek az érdeklődők a Balogh Antal Katolikus Iskola alsó osztályosaival és pedagógusaival március 2-án 9 órától. A jövő évi elsős tanítók rövid bemutató órákat tartanak, az ovisok pedig foglalkozáson vehetnek rész. Március 2-án pénteken a Bezerédj Általános Iskolában is nyílt délután lesz, amikor szülői fórum keretében ismerkedhetnek a látogatók az intézménnyel. Ezt követően szombaton lesz az iskola első jótékonysági bálja.

Szabadidő: Kreatív nyelvtanulásról szóló előadást tartanak a Pákolitz István Városi Könyvtár emeletén az olvasóteremben pénteken 18 és 19 óra között, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Pingpong, csocsó, gombfoci, kártya, egy kis csevegés, valamint zsíros kenyér és játék várja a kikapcsolódni vágyókat a dunakömlődi faluházban szombaton 17 órától.