Kikötött az óceánon eltűnt kenus

Kikötött Antigua szigetén vasárnap Rakonczay Gábor, a kenussal, aki a világon elsőként kelt át egyedül kenuval az Atlanti-óceánon, több mint egy hónapja nem lehetett kapcsolatot teremteni.

Rakonczay 2011. december 21-én hagyta el a portugáliai Lagos kikötőjét és idén január 6-án, magyar idő szerint hajnali két óra körül érkezett meg a kanári-szigeteki Las Palmasba. Ezt a távolságot a tervezett húsz nap helyett tizenhat alatt sikerült teljesítenie, amivel világrekordot döntött. Néhány napos pihenő után január 25-én indult el újra. A túra második szakaszában Rakonczay 5200 kilométert akart megtenni közel három hónap alatt, tervei szerint április elején érkezett volna célba, írja az Index.

Ahogy korábban megírtuk, a kenus utolsó sikeres bejelentkezésekor, február 6-án kapcsolta be utoljára a műholdas telefont. A telefon azóta nem adott több jelet, így a kenusról nem lehetett tudni semmit, a keresésére induló Szeremley Huba sem járt sikerrel. Sokan nem csupán az akció sikerében, már abban sem bíztak, hogy újra életjelet adhat magáról, ennek ellenére felesége nem adta fel a reményt, aki a tervek szerint kedden utazik Rakonczay Gábor után, és a héten hazatérnek Magyarországra. Az út kockázatairól korábban Török István beszélt a Paksi Hírnöknek, aki 1996-ban szintén egy Atlanti-expedíciónak vágott neki.