MVM PA Zrt. néven működik tovább az atomerőmű

Elfogadta a múlt évi beszámolót és üzleti jelentést a paksi atomerőmű közgyűlése. Személyi kérdésekről és a társaság nevének megváltoztatásáról is döntöttek a csütörtöki ülésen.

Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint a közgyűlés az igazgatóság javaslatára 199 milliárd 800 millió forint mérlegfőösszeggel és mintegy 20,757 milliárd forint adózott eredménnyel fogadta el a társaság 2011. évi beszámolóját és üzleti jelentését. Utóbbit osztalék formájában kifizetik a tulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt.-nek.

A 2011-es üzleti évének lezárásán túlmenően elfogadták az atomerőmű 2011. évi üzleti jelentését és beszámolóját, valamint a 2012. évi üzlet- és fejlesztéspolitikáját. Mittler István kiemelte, hogy a 2011. évi értékesítési átlagár, azaz az 1 kWh értékesített villamos energiára jutó árbevétel 11,66 forint volt, ami a hazai erőművek átlagárait tekintve a legalacsonyabb az országban.

A közgyűlés módosította az alapszabályt. Ennek során a társaság cégneve MVM Paksi Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaságra változott. Változás történt a felügyelőbizottságban is: Kovács Pál államtitkári kinevezését követően távozott az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. felügyelőbizottságából. A közgyűlés helyette Koós Zoltánt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettesét választotta meg tagnak.