Hírek röviden

Fotó: Czárné Nagy Ildikó

A Csillag Show-tánc Egyesület április 14-én és 15-én részt vett Győrújbaráton a modern táncsportok országos döntőjén, ahol kiemelkedő sikerrel szerepeltek a paksi indulók. Hip-hop, street dance, funky, disco és fantazy kategóriában, szóló és csoportos mezőnyben négyen első, hárman második és öten harmadik helyezést értek el.

Dunakömlődön a héten tartanak lakossági fórumot. Spiesz József, a 8-as számú választókörzet képviselője április 19-én, csütörtökön 18 órára várja az érdeklődőket a Dunakömlődi Faluházba. A tanácskozáson részt vesz Hajdú János polgármester. A fórumon a körzet lakói beszámolót hallhatnak a 2011-ben végzett munkáról és tájékoztatást kapnak az önkormányzat idei terveiről, írja a fortunaradio.hu.

A Vidékfejlesztési Minisztérium feloldotta a március 11. óta érvényben lévő országos tűzgyújtási tilalmat. A fokozott tűzveszély elmúltával az erdőben tüzet gyújatni csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időszakban szabad, úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.