Mit nézzünk ma?

A hatalom árnyékában című amerikai filmdrámát vetítik a kulturális központ színháztermében szerdán 18 órától. A film hőse Stephen Meyers, a fiatal kampánystratéga, akinek 30 éves kora ellenére már neve van a szakmában. Ezzel azonban együtt jár az is, hogy a nála idősebbek rutinja mellett azok cinizmusát is átvette: hiszen politikai kampányokban dolgozni nem a világ legőszintébb munkája. Azonban mostani ügyfele, a demokrata Morris kormányzó felébreszti benne a politikába vetett maradék hitét, és Meyers úgy érzi, nem kell többé mocskosan játszania, mert van kiben hinnie. Ő és főnöke, a régi motoros Paul Zara tervezi a kormányzó kampánystratégiáját a rivális Pullman szenátor ellen, aki szintén a demokraták elnökjelölti posztjára pályázik. És ahogyan az a kampányokban lenni szokott, a képzeletbeli választóvonalhoz közeledve egyre durvábbá válik az egymás elleni harc.

Tenorok lesznek a főszereplői annak az ifjúsági hangversenynek, amelyet április 18-án 16 órakor tartanak a paksi Csengey Dénes Kultúrális Központban. Csajághy Szabolcs, Horváth István és Lakner Tamás a zeneiradalom klasszikusaiból válogatták előadásukat.

Művészeti napot tartanak április 18-án a Deák Ferenc Általános Iskola alsó tagozatos tanulói. A programnak a Csengey Dénes Kulturális Központ ad helyet.