Véletlen-mozi a Paksi Képtárban

Különleges előzetessel kezdjük mai programajánlónkat: Se kép, se hang – ezt a címet viseli az a bemutató, amelyen az első magyar, kizárólag digitális forgalmazásra készült “véletlen-mozi”t lehet megtekinteni. Az érdekes képanyagot úgynevezett véletlen-generátor vezérli, így a néző, ha újra megnézi a filmet, már nem ugyanazt látja. A különleges és egyedülálló vetitést a Paksi Képtárban tartják április 25-én szerdán 16 órakor.

Az erő krónikája című angol-amerikai sci-fit vetítik szerdán 19 órától a kulturális központ színháztermében. A főszereplők, Andrew, Matt és Steve átlagos középiskolások. Egy éjszakai buli közben ráakadnak egy ismeretlen dologra, ami talán nem is a Földről származik. A felfedezésüket követő nap egyre különösebb képességekre tesznek szert: a távolból mozgatnak tárgyakat, megtanulnak repülni, érzékelik egymás indulatait, és egyre erősebbé válnak. Eleinte nagyon élvezik, ami velük történik, de miközben az új erejüket próbálgatják, fokozatosan kiderül, hogy ami játéknak indult, végül bajt is hozhat. Egyre nagyobb bajokat.

A paksi Pünkösdi Gyülekezet istentiszteletét láthatják A TelePaks Kistérségi Televízió áprilisi vallási magazinjában. A műsor 25-én szerdán a híradó után jelentkezik Berkes Sándor vezetésével.