Ülésezett az erőmű alapítványa

Elfogadta idei kommunikációs tervét, múlt évi közhasznúsági, illetve monitoringjelentését idei második ülésén a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma. A monitoring jelentés összefoglalja a 2011-ben benyújtott és finanszírozott pályázatokat. Alapítása évében 418 millió forintot nyújtott az alapítvány a pályázóknak, akik ennek segítségével 4,3 milliárd értékű fejlesztést valósítanak meg. Az alapítványnál alkalmazott monitoringrendszer, illetve az általa gyűjtött információ feldolgozása biztosítja a jogszerű és hatékony működést, emelte ki Mittler István kommunikációs megbízott.

Fotó: Kövi Gergő

Az éves közhasznúsági beszámoló az alapítvány 2011. december 31-én fennálló vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről nyújt megbízható és valós képet, tette hozzá.

A kuratórium által elfogadott kommunikációs terv kapcsán Mittler István azt emelte ki, hogy az alapítvány céljait és eredményeit a támogatott térségekben – azaz a paksi, a kalocsai, valamint a szekszárdi kistérség északi részén –, illetve országos szinten szeretnék ismertté tenni. Hozzáfűzte, hogy az idei első pályázati forduló határideje rövidesen lejár.

Mittler István emlékeztetett rá, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2011-ben határozta el egy új közhasznú alapítvány létrehozását, amellyel koncentráltabb, még jobban átlátható, kézben tartható támogatási rendszert kívánt elindítani. Az így létrejött Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány célja a kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az életminőség emelése, továbbá a munkahelyteremtés. E célok megvalósítása érdekében az atomerőmű 2014-ig összesen kétmilliárd forint támogatást bocsát az alapítvány rendelkezésére.