Pakson is végigsöpör a Grúz Vihar

Forrás: cultura.hu

Magasba reppenés, energia és temperamentum: Gregorian Storm című előadásával tavalyi turnéja után ismét Magyarországra látogat a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház. A világhírű együttes 2012 tavaszán a Benelux államok, Ausztria és Szlovákia mellett hazánk több városába, többek között Paksra is ellátogat.A kaukázusi tánctársulat Georgian Storm című produkcióját szerte a világon telt ház és ováció fogadta, a sajtó tüzes temperamentumú, elsöprő energiájú, viharos erejű előadásnak titulálta. Az öt kontinensen, 2000 előadást megélt szuperprodukció már több mint kétmillió nézőt nyűgözött le. Az autentikus zene, a mágikus előadásmód, a produkció alapjául szolgáló viharos grúz nemzeti történelem, a színpompás ruhák a Kaukázus ősi kultúráját, hagyományait idézik, szemet gyönyörködtető látvánnyal gazdagítják a nézőt. Sokak szerint a repülő grúzok a világ legjobb táncosai, írja a cultura.hu.

Az Edinbourgh-i Fesztivál sikercsapataként ünnepelt táncegyüttes a grúz tánc lendületével, káprázatos ugrásaival és kardpárbajaival, jelmezek kavalkádjával, 30 táncossal és hagyományos zenéjével érkezik hozzánk.

A Táncszínházat Maka és Eka Vacheishvili alapította. Az együttesben olyan, magasan képzett fiatal táncosok dolgoznak, akik nemcsak virtuóz tánctudásukkal, hanem elegáns, kecses, művészi érzékkel előadott koreográfiákkal kápráztatják el a közönséget. Az együttes nemcsak hazájában, nemzetközi közönség előtt is rendre sikert arat, látványos előadásukat Skóciától Izraelig vastaps kísérte. Jegyek kaphatók a kulturális központban.