Mit nézzünk a hétvégén?

A titánok haragja című amerikai akciófilmet vetítik pénteken 19 órakor a kulturális központ színháztermében. Az izgalmas sztori szerint az Olümposzon a titánok ismét megpróbálnak az istenek fölé kerekedni, és a halhatatlanok már nem elég erősek ahhoz, hogy ellenállhassanak. A lázadást Kronosz vezeti, akit egykor a saját három fia vetett a Tartarosz mélyére. Amikor híre jön, hogy az engedetlen titán már az istenek között is talált szövetségest, és Hadész meg Arész az ő oldalára állt, Perszeusz kénytelen emlékezni rá, hogy az ő igazi hivatása a harc. Éppen akkor veti bele magát a csatába, amikor úgy tűnik, minden elveszett, és Zeusz a titánok foglya lesz.

Magasba reppenés, energia és temperamentum: Gregorian Storm című előadásával tavalyi turnéja után ismét Magyarországra látogat a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház. A világhírű együttes 2012 tavaszán a Benelux államok, Ausztria és Szlovákia mellett hazánk több városába, többek között Paksra is ellátogat. Az Edinbourgh-i Fesztivál sikercsapataként ünnepelt táncegyüttes a grúz tánc lendületével, káprázatos ugrásaival és kardpárbajaival, jelmezek kavalkádjával, 30 táncossal és hagyományos zenéjével érkezik hozzánk. Jegyek kaphatók a kulturális központban.

A paksi képzőművészeti iskola tanévzáró kiállítást tart a kulturális központban pénteken 17 órától. A tárlaton köszöntőt mond Bencze Barnabás rajztanár, közreműködik a Pro Artis klarinét kvartettje.