Mit nézzünk ma?

A Csempészek című amerikai-angol krimit vetítik vasárnap a kulturális központ színháztermében 19 órától. A sztori szerint Chris Farrady régen felhagyott a bűnöző életmóddal, de egy tartozás kiegyenlítése miatt újra visszakényszerül a ringbe. Legendás csempész és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian segítségével egy utolsó menetre Panamába annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége és a fia célponttá válik. Gyereknapra, közkívánatra 17 órától pedig újra az idei év legsikeresebb rajzfilmje, A csizmás a kíndúr forog majd a vásznon, pénteken 17 órakor pedig az Igazi kaland című családi vígjáték.

A gyereknap folytatásaként a Csengey Dénes Kulturális Központ előterében 19 órától ingyenes rock ‘n’ roll oktatást szervez a paksi Party Táncklub. A táncórát 20 órától buli követi, ahol a zenét a pudapesti Paid Holliday zenekar szolgáltatja. Azt est folyamán táncbemutatók is színesítik a rendezvényt, amelyre a belépés díjtalan. A komolyzene kedvelőinek pedig pénteken a Tesco parkolójába érdemes kilátogatnia, ahol a Pro Artis fúvószenekara tart térzenét.A magyar fajátékok világa címmel Móricz József népi fafaragó, fajáték készítő tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők május 27-ig a kulturális központ kiskiállítójában.

Minden hónap utolsó péntekén 10 és 12 óra között tartalmas programmal várják a kismamákat, kispapákat és a négy éves kor alatti gyermekeket a Paksi Képtárban. Amíg a szülőknek tárlatvezetést tartanak, addig a gyerekek játszhatnak és alkothatnak. A baba-mama tárra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Hintaló címmel kiállítás nyílik pénteken 17 órakor a paksi Csengey Dénes Kultúrális Központban. Bobály Kati nemezművész, Somogyi Kati babaművész és Szécsi András vasmunkáinak tárlatát Szabó Zsuzsi bábművész nyitja. A kiállítást június végéig látogathatják az érdeklődők. 26-án szintén a kulturális központban a Miért Jó gyermeknek lenni című rajzpályázat eredményhirdetését tartják.

A Sport1 élőben közvetíti az MVM Paks és a Ferencváros szombat délután három órakor kezdődő összecsapását, amely egyúttal az idei bajnokság utolsó mérkőzése is. A tét igen nagy, ugyanis az eredményen múlik, hogy a zöld-fehéreknek marad-e matematikai esélye az Európa Ligába való bejutásra.