Hírek röviden

Paksot kérte fel a Magyar Diáksport Szövetség az V. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntőjének megrendezésére. A torna június 8-10-ig 16 csapat, azaz közel 200 fő részvételével zajlik majd. A verseny házigazdája idén a Vak Bottyán Gimnázium, aminek fiú kosárlabdacsapata megyei győztesként az országos döntő egyik szereplője.

Új, munkavállalásra jogosító, szakképesítést nyújtó támogatott képzéseket szervez a paksi kulturális központ és a Profissimus Tanácsadó Iroda Kft. az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében. Méhész, valamint bionövény-termesztő képzésekre várják az érdeklődők jelentkezését, a tanfolyam költségeit sikeres vizsga esetén a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal visszatéríti. Emellett várják a jelentkezéseket kulturális rendezvényszervező, munkavédelmi technikus és tűzvédelmi előadó tanfolyamra. További információ kérhető a 75/830-350-es telefonszámon, vagy a kisterseg@paksivmk.hu e-mail címen.

Dumaszínház lesz Hadházi Lászlóval és Aranyosi Péterrel június 12-én kedden 19 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban. Jegyek válthatók a ház jegypénztárában, a belépő ára 2500 forint.