A Suzie a BuSho versenyprogramjában

Magyarország talán legrangosabb rövidfilmfesztiválja tűzte programjára a Suzie című kisfilmet. A Babai-Kövi alkotópáros 2012-es alkotása a Budapest International Short Film Festival (BuSho) versenyprogramjába jutott be, adták hírül a filmesek. A fesztiválra a világ minden tájáról érkezett nevezés, több mint 1800 filmből válogatta ki a 86 vetített alkotást a Dér Asia, Orosz Anna Ida, Mag István, Rimóczi László és Patrovits Tamás alkotta előzsűri.

– A BuShóra bekerülni már önmagában hatalmas siker, ami azt jelzi számunkra, hogy jó úton járunk – fogalmazott Babai István, a film társrendezője és egyben operatőre. Mint azt korábban megírtuk, a Suzie című kisfilm a Göcsej Filmfesztiválon és a Dunaújvárosi Amatőrfilmes Szemlén is különdíjat nyert.

A paksi filmesek mellett a BuSho-n versenyez Till Attila Sanghajban, Krakkóban és Cannes-ban is elismert filmje, a Csicska és a Kossuth-díjas Szomjas György Hungaricum Berlin című kisfilmje. A versenyprogram mellett panorámavetítések, fesztiválok válogatásai, filmes iskolák bemutatói és különböző workshopok színesítik majd a  programot szeptember 4-től 9-ig.