Mit nézzünk a hétvégén?

Nem mindennapi programmal várja az érdeklődőket a Városi Múzeum péntek kora estétől.  Az éjfélig tartó, számos meglepetéssel szolgáló rendezvényen minden az orvoslásról és az egészség megőrzéséről szól majd. „Isten a földből terömtötte az orvoslást…” címmel orvostörténeti kiállítás nyílik, lesz előadás és kézműves foglalkozás. A rendezvényt a Sound in the Hand koncertje zárja.

Fennállásának 35. évfordulóját ünnepli a Paksi Városi Vegyeskar pénteken 18 órai kezdettel a Csengey Dénes kulturális központban. A repertoárt a tagok önálló műsora is színesíti.

Tűzdobáló akrobatákkal várja az érdeklődőket az Erzsébet Nagy Szálloda és a Tolnaricum üzlet szombat éjszaka. A szálloda Szerelmesek éjszakája elnevezésű svédasztalos vacsoráján az Operettszínház énekesei is fellépnek, 22 órától pedig a tűzzsonglőröké lesz a főszerep.

Forrás: www.tarány.hu

Halászléfőző versennyel indul 9 órakor a 7. Dunakömlődi Falunap, ahol rekordszámú nevezőt várnak a bográcsokhoz. Délelőtt fellépnek a helyi óvodások és Szarkaláb néptáncegyüttes, délután családi vetélkedővel, a Dunakömlődi Félnótásokkal és a paksi színjátszókkal várják az érdeklődőket. Kora este a Szaggatóval és a DunaParty táncklub fellépésével folytatódik a program, negyed nyolctól Tarány Tamás énekel. Az utcabálhoz Manzinger József biztosítja a zenét.

Forrás: darkshadowsmovie.warnerbros.com

Vasárnap Johnny Deppel várja a mozirajongókat a Csengey Dénes Kulturális Központ. az Éjsötét árnyék című filmben egy XVIII. századi férfi, Barnabas Collins mindent megkap, amire vágyik: pénzt, hatalmat, birtokot, csak a szerelemben nincs szerencséje, ugyanis egy boszorkány egy sértésre átokkal felel. Barnabast kétszáz évvel később véletlenül kiszabadítják a sírjából, és nem nyugodhat békében: visszatér a régi házába, ahol kénytelen megismerkedni zavaros XX. századi utódaival. Jobb híján beköltözik a családi rezidenciába, megpróbálja elviselni az anyukáta velük lakó pszichológust és a lázadó kamaszlányt.