Mit nézzünk a hétvégén?

Hatnapos harmonika mesterkurzust hirdetett a Pro Artis Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a rendezvény június 26-tól július elsejéig tart a paksi iskolában. A program sztárvendége Alexander Poeluev orosz harmonikaművész, aki június 30-án 18 órától zárókoncertet ad az evangélikus templomban. A virtuóz művész mellett az ünnepi hangversenyen az intézmény növendéki is fellépnek, akik a hangversenyen adnak ízelítőt újonnan elsajátított tudásukról.

A Csatahajó című amerikai sci-fi forog a vásznon vasárnap 20 órától a kulturális központ színháztermében Liam Neeson és a népszerű énekesnő, Rihanna főszereplésével. A sztori szerint az idegenek megint megtámadják a Földet, de ez esetben, saját, elővigyázatlan tudósaink hívják ide őket. A hawaii partok közelében megrendezésre kerülő RIMPAC haditengerészeti gyakorlat váratlan fordulatot vesz, amikor az egyik hajó legénysége egy vízből kiálló szerkezetre lesz figyelmes, és akaratlanul vérre menő játékot indít el a Föld sorsáért a rejtélyes idegenekkel. A Hawaii szigetek egy részét és a környező óceánt egy áthatolhatatlan energiamező elzárja a külvilágtól, és a bent rekedt három hadihajónak kell felvennie a harcot az ismeretlen ellenséggel. Pénteken 20 órától pedig a Kopasz osztag című vígjáték látható a moziban.

Forrás: http://www.rihannanow.com

Ismét Országos Atomzsaru Strandfoci Bajnokság lesz a paksi strandon a hétvégén. A másfél évtizedes hagyományú bajnokság résztvevő a hazai rendőrkapitányságok és rendőr-főkapitányságok hivatásos dolgozóiból és közalkalmazotti állományból verbuválódott csapatok. A csoportmérkőzések során továbbjutott csapatok játszanak a vándorkupáért, a sportverseny koordinátora a Paksi endőrkapitányság.