Mától a klubban hangolnak a bluesra

Mától indulnak a programok a Gastroblues Klubban, ahol minden nap hangolódhatnak a zene szerelmesei a hétvégi sztárprodukciókra. A XX. Gastroblues Fesztiválra három klasszist: Ken Hensleyt, az Urian Heep egyik alapítóját, Glenn Hughest, a Deep Purple volt tagját, valamint az ex-Yes Rick Wakemant várják. Idén három nap alatt harminc koncert lesz, köztük templomi és szabadtéri előadások is, finom ételekkel és borokkal fűszerezve. A templomi koncertek száma megduplázódott, már kettő lesz, szombaton és vasárnap is felcsendül majd a zene a Szentlélek templom falai között.

Noha a fesztivál július 6-án, pénteken kezdődik, klubkoncerteket és örömzenéléseket már másodikától tartanak egy héten át. Hétfőn az eddigi fesztiválvideókat lehet megtekinteni, kedden és szerdán pedig helyi zenészek mutatkoznak be: július 3-án a Bese Dóra és barátai elnevezésű formáció, július 4-én pedig a Beatback zenekar lép színpadra 18 órától.
Csütörtökön egy fantasztikus olasz zenekar, a Red Wine Serenaders mutatkozik be, péntek-szombaton pedig két olyan kiváló magyar zenészt ismerhetnek meg a paksiak, akik már külföldön is a slágerlistákat ostromolják. Katona Tamás 1996-ban, kilencévesen mutatkozott be a Gastroblueson, azóta Tommy Katona néven Texasban zenél nagy sikerrel. Szűcs Gábor, azaz Little G. Weevil pedig az amerikai slágerlisták élét ostromolja múlt év végén kiadott lemezével. Mindketten a Kepes Róbert Emlék Jam-mel érkeznek városunkba. Vasárnap egy fergetes záró partyn Török Ádám és Ferenczi György szórakoztatja a közönséget a Varga János Projecttel.