Dr. Kovács Antal az erőmű új kommunikációs igazgatója

Megsokasodtak a feladatok, bővült az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs szervezete, amelynek élén is változás történt. Július 1-jétől dr. Kovács Antal kommunikációs igazgatóként, a korábbi vezető, Mittler István szóvivőként dolgozik.

Dr. Kovács Antal, Magyarország máig egyetlen olimpiai és világbajnok cselgáncsozója az elmúlt években az atomerőmű térségi kapcsolataival foglalkozott. Diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte marketing kommunikációból, szakdolgozatát és doktori értekezését az atomerőmű kommunikációjából írta.

Új megbízása kapcsán elmondta, hogy az atomerőmű kapacitásbővítése új kihívásokat jelent, fontos, hogy mindenkiben – az atomerőmű dolgozóiban, a térségben élőkben – tudatosodjon, hogy a paksi atomerőmű a legolcsóbban, a környezetet kímélve állítja elő a villamos energiát, ráadásul – ellentétben a szintén fontos megújuló energiaforrásokkal – megfelelő mennyiségben, kiszámítható módon, a rendszerirányítást nem próbára téve teszi ezt. Hozzáfűzte, hogy azok, akik a megújuló energiaforrásokat ismerik és elfogadják, azok atomenergia iránti elkötelezettsége várhatóan erősödik az atomenergia iránt, hiszen az hasonlóan környezetkímélő.

Az újdonsült kommunikációs igazgatót, aki elkötelezett lokálpatriótaként ismert, megkérdeztük az MVM és paksi atomerőmű viszonyáról. – Érezhető némi feszültség szervezeti szinten és emberek között is – válaszolta dr. Kovács Antal a felvetésre, miszerint az látható, hogy az MVM erősödik, de sokan attól tartanak, hogy Paks és a térség kárára. Az igazgató rámutatott, hogy a belső kommunikáció nagyon fontos erőművön belül és a két szervezet között is. Az atomerőmű bővítése majdnem az évszázad legnagyobb beruházása lesz, ennek sikere érdekében az MVM-nek és az atomerőműnek össze kell fogni. Meg kell találni, fel kell tárni és fel kell oldani a feszültséget okozó pontokat, húzta alá. Emlékeztetett rá, hogy a paksi atomerőmű tulajdonosa az MVM, ezért az elvárásoknak meg kell felelni, viszont az a hihetetlen tudást, munkakultúrát, amit a paksi atomerőmű képvisel, nem lehet figyelmen kívül hagyni. – Deklaráltan a cég kiemelt projektje a bővítés. Az atomerőmű, a tervezett blokkokkal, a zászlóshajó, ezen áll az MVM sikere – fogalmazott.