Három keréken a londoni olimpiára: pengeélen táncol az akció

2-3 napi vezetésre tart a francia határtól Hunyadi Bence és Treszl Gábor, akik elhagyva Lisszabont a spanyol Salamanca felé vették az irányt. A Pannónia-expedíció tagjai Horthy Miklós egykori estorili villáját is meglátogatták, amelyben jelenleg óvoda működik és mint azt az egyik ott dolgozó elárulta, a mai napig sok magyar látogatót fogad. A vándorok napi 400 kilométert is megtéve kedd óta egyfolytában mennek, hogy a tervezett időpontban érhessenek a brit fővárosba, azonban előtte nagy feladat vár a fiúkra: a motor matuzsálemmel nehéz lesz megküzdeni a Pireneusok magaslataival. Pár intő jel már mostanság is mutatkozik, hogy Panni nem fogja zökkenők nélkül venni az akadályokat. 

– Hihetetlenül nagy a forróság, a 40 fokos hőség embert és gépet egyaránt próbára tesz, a motor dugattyúja egy hosszú emelkedőn a minap is megszorult, az autópályán még le sem tudtuk vinni a gépet – mondja Gábor, akinek szavaihoz Bence hozzáfűzi, a forgalmas útszakaszon félelmetes szituációba kerültek, érezhető, hogy folyamatosan pengeélen táncolnak, feszegetve a motor korlátait.

Gábor elárulta, bár nem történt nagy baj – a hiba a kihűlés után helyreállt – ez mindenképpen intő jelnek számít, hogy a hegyekben, hőségben ne hajtsák túl Pannit. Amint elérték Párizst az elkopott hátsógumit is kicseréltetik egy szervizben. További bökkenő, hogy rohamosan fogy a pénzük, naponta háromszor kell tankolniuk, de minden méregdrága, forintra átszámolva még egy üveg víz is 600 forint. A szimpatizánsok biztatását köszönik, a szurkolásra a Pireneusok előtt talán jobban szükség is van mint bármikor.