Három keréken a londoni olimpiára: az expedíció fele teljesítve

Disneylandben

Péntek hajnalban kelt át Treszl Gábor és Hunyadi Bence Callais-nál a brit félszigetre, és mintegy 78 kilométer megtétele után elérték London határát. Csütörtökön 300 kilométeres utazás után a francia határnál találkoztak a Roburos társakkal és együtt pihentek meg éjszakára. Párizs hátrahagyása előtt még helyrepofozták a járgány apróbb hiányosságait, megtörtént az izzócsere, rövidebbre vágták a kipufogócsövet és új töltőt is szereztek a GPS-hez.

Ahogy korábban megírtuk, a fiúk útra kelés előtt még ellátogattak Disneylandbe, aminek varázslatos világa teljesen elbűvölte őket. – Ez igazi mesevilág felnőtteknek, egy éltre szóló élmény volt – mondta Bence, akinek szavaira Gábor is rögtön rákontrázott azzal, hogy az őrületes hullámvasutaktól már néha rosszul is lett. A búcsúest után lelkesen vágtak neki ismét az aszfaltos útnak a motorosok, hiszen már csak órák kérdése, hogy az ötkarikás játékok helyszínére érjenek. Mint mondták, bár a brit főváros dugig van turistákkal, szálláshely kapcsán a Roburosok és az odaérkező paksi szurkolók, illetve dzsúdócsapat segítségére is számíthatnak, egyedül a parkolástól és a motor biztonságos elhelyezésétől tartanak.

Párizsi vendéglátók körében

A lényeg, hogy az eredeti tervek szerint sikerült időre elérni a kitűzött célt, ugyanakkor az út hazafelé sem lesz kevésbé izgalmas: olvasóink korábbi írásunkból már tudhatják, hogy Gábor és Bence együtt szurkol majd Londonban a magyar sportolóknak, majd augusztus 7-én indulnak vissza Brüsszel és Amszterdam, Svájc, Németország, Franciaország és az Alpok érintésével. A hazafelé vezető út egyik különleges helyszíne a sváci Wallis kanton lesz, ahol régi hunok utódai élnek a hegyek között.