Nincs még vége a fesztiválszezonnak

Fotó: Paksi Hírnök archív

Még közel egy hétig zajlik a Sziget fesztivál, az év kultúrcsúcspontjaként számon tartott kapolcsi napok pedig a minap értek véget, azonban senki ne lógassa az orrát, ugyanis helyben is számos program várja a kikapcsolódni, feltöltődni vágyó közönséget a nyár utolsó heteiben.

Hagyományőrző napra várja az Életfa Kulturális Egyesület a paksiakat augusztus 10-én és 11-én az ASE sporttelepre. A programra pénteken helyi zenekarok koncertjén lehet ráhangolódni. Másnap rendeznek íjászversenyt, gyermekprogramokat, fellép a Szaggató zenekar és egy LGT emlékzenekar, emellett lesz kirakodóvásár, ahol kézműves portékákat kínálnak majd. A többéves hagyománnyal rendelkező programon természetesen nem maradhat el a főzőverseny sem, amelyen hagyományosan elkészített magyar ételekkel lehet nevezni.

Györkönyi Falu és Nemzetiségi Napot tartanak augusztus 10. és 12. között, ahol fotókiállítás, musical, nosztalgia zene, főzőverseny, focikupa, kézművesek utcája és nemzetiségi tánccsoportok bemutatója teszi gazdaggá a programot. A háromnapos rendezvényen a paksi BeatBack zenekar is fellép. A részletes programról a település honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Halszerető baráti társaságokat és civil szervezeteket várnak Dunaföldvárra augusztus 20-án a XV. Országos Halászléfőző Versenyre. Az eseményre a nevezési díj háromezer forint, amely fejében asztalt, padot és sátrat biztosítanak. A verseny halászlé és egyéb halétel kategóriákban folyik majd, a résztvevőkre értékes díjak, egész napos programok várnak.