Mit nézzünk a hétvégén?

A Madagaszkár harmadik részét vetítik vasárnap 17 órakor a kulturális központ színháztermében. Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló és Melman, a zsiráf története ott folytatódik, ahol a második részben abbamaradt – afrikai veszteglésük után már nagyon szeretnének hazajutni New Yorkba és persze Julien király és a pingvinek is csatlakoznak a komikus kalandhoz. De hát, ahogy tőlük már megszokhattuk, ismét eltévednek, és kalandos útjuk Monte Carlón át – az ominózus kaszinóban randalírozó akciófüggő pingvinek és majmok becserkészését követően – Rómába és Londonba vezet. Kalandokban és viccekben most sincs hiány, így a Madagaszkár 3. ismét remek szórakozást és másfél órányi kacagást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Augusztus 17. és 20. között Nemzetközi Ifjúsági Találkozóra várják Pakson a testvérvárosok diákjait. Érkeznek fiatalok Galántáról, Kézdivásárhelyről, Reichertshofenből és Viskről, de a programokon részt vesznek a paksi iskolák tanulói és tanárai is. Péntektől hétfőig tartalmas napok várnak a csapatra, lesz balatoni és fővárosi kirándulás, valamint részt vesznek az augusztus 20-i városi ünnepségen is. A küldöttségek csütörtök délután érkeznek Paksra és este találkoznak a város vezetésével.

Együtt ünnepel a város az államalapítás ünnepén a Duna-korzón. A városi rendezvény augusztus 20-án 9 órakor szentmisével veszi kezdetét, majd 10 órakor a Jézus Szíve templom előtti téren beszédet mond Tell Edit alpolgármester, közreműködik a 35 éves jubileumát ünneplő Paksi Városi Vegyeskar. A programok sorából idén sem maradhat el a közkedvelt Duna-átúszás. Délután Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán musical összeállítását hallhatja a közönség, majd este a tehetséges paksi fiatalokból álló könnyűzenei társulat, a Tini Tüsik szórakoztatja a nagyérdeműt. Az est további részében a Duna Party Táncklub, valamint a Szaggató zenekar színesíti a programot, majd az eseményt a Tűzvirág Táncegyüttes előadása, és a tűzijáték zárja. Az ünnep előestéjén a Paksi Harmonika Együttes nyit népszerű melódiákkal, ezután ismert magyar dalokkal a Vetővirág Népzenei Együttes következik a színpadon, majd a Paksi Szarkaláb Néptáncegyüttes után az Ismerős Arcok zárja az estet.

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén nyáron ismét megérkezik városunkba a Magyar Continental Singers énekegyüttes. Idei országos turnéjuk címe A hit ereje. Az ingyenes koncert augusztus 17-én 19 órakor kezdődik a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében.