Hét aranyérem a lasszó Eb-ről

Sikert sikerre halmoztak az idei lasszó Eb-n a Csámpai Lovassport Egyesület versenyzői. Ketten összesen hét aranyérmet hoztak haza. A lasszó Eb-t ezúttal az alsó-ausztriai Laa an der Thaya-ban rendezték.

Európa-bajnoki aranyérmet nyert advanced, azaz haladó kategóriában ifj. Ledneczki László. A csámpai Fenyves Lovastanya és a Csámpai Lovassport Egyesület ifjú tehetsége 14 esztendős, a mezőny legfiatalabbja volt. Polányi Máté vaqueróban, földről történő munkalasszozásban szintén Európa-bajnok lett. Összetettben először azonos pontszámot szerzett a német Klaus Wetzellel, aki a lóról teljesített lasszózás győztese volt, majd egy újabb összevetésben megszerezte a győzelmet. A két csámpai cowboy párosban és a nemzetek közötti versenyben is aranyérmet szerzett, tájékoztatott Csapó Sándor, az egyesület elnöke.

Tavaly Matzendorfban szintén sikerrel szerepeltek a csámpai versenyzők. Máté vaquero, majd a horseback kategóriában bajnok lett, csak úgy, mint összetettben. Ugyancsak tavaly az akkor 13 éves ifj. Ledneczki László, egyedüli gyermekként, a felnőtt greenhorn kategóriában bronzérmet szerzett.