Fut a város apraja-nagyja

Az Atomfutás versenyközpontja, illetve a rajt és a cél az Atomerőmű Sportegyesület csarnoka mellett felállított sátorban lesz, ami már a napokban épül a tágas zöldterületen. Ugyanerre a helyszínre költözik szombaton a város önkormányzatának már hagyományos programja, a Kenyér-, hal- és borünnep, ami idén az Atomfutás köré szerveződik. A rendezők azt remélik, hétvégén megmozdul az egész város: valaki fut, mások szurkolnak, vagy a szervezésben vesznek részt, illetve kikapcsolódnak a gasztonómiai rendezvényen. A két eseményről a Nagy Sportágválasztó keretében tartottak sajtótájékoztatót az ürgemezei strandon.

A szeptember 15-én zajló Atomfutás idején számítanak a közlekedők figyelmére és együttműködésére, hiszen a mezőny keresztülfut a városon, és érintik a főbb látnivalókat, nevezetességeket.

A futók az ASE csarnok mellől indulva elhaladnak a Szentlélek templom mellett, a főutcán az Erzsébet Nagy Szállodáig, tovább a Prelátus irányába, felfutnak az Öreghegyre, majd vissza a Duna-korzóhoz, a Kossuth utcán a Sárgödör térhez, a Pollack Mihály utcán vissza az ASE csarnokhoz, innét az elkerülő úton le a 6-os úthoz, elfutnak az ASE csónakházig, az atomerőműig, majd vissza. A versenyzők rendőri felvezetéssel haladnak és zárásként is egy rendőrautó követi őket. A teljes mezőny várhatóan 11 és 15 óra között teljesíti a távot, tehát ezen időszak alatt kérik a városban közlekedőket, hogy ügyeljenek a futókra, akik az úttesten futnak majd. A futóversenyen handbike-osok is részt vesznek, azaz kerekesszékes versenyzők, akiket kerékpárosok kísérnek majd, illetve három külön versenytávon gyerekek jelentkezését is várják.

A kereszteződéseknél, különféle áthaladási pontoknál polgárőrök és önkéntesek segítik majd a futók zavartalan továbbjutását, a 6-os úton pedig rendőrök. Állandó lezárással nem kell számolni az Atomfutás útvonalán (kivéve a rajt – célnál, az ASE csarnok melletti területen a garázsok fele vezető útnál), időszakosan, a versenyzők áthaladásakor állítják meg a forgalmat. A verseny ideje alatt kérik a közlekedők türelmét és együttműködését az Atomfutás zavartalan lebonyolítása érdekében.

A szervezők önkéntesek jelentkezését várják, akik városszerte közreműködnének a forgalomirányításban. Aki szívesen részt venne az Atomfutás lebonyolításában, az jelentkezzen Cseh Tamásnál, a rendezőbizottság tagjánál a 06 (20) 337 23 31-es telefonszámon.