Gyutai Adrián Magyarországnak mond köszönetet

Anyagi problémák miatt komoly akadály gördült Gyutai Adrián pályafutásának egyik legfontosabb szakasza elé. Néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy a 2007 után – Talmácsi Gábor világbajnoki és Győrfi Alen Európa-bajnoki címét követően – Magyarországnak újra komoly nemzetközi bajnoki címet nyerő sportoló nem indulhat el az Európa-bajnokságon. A fontos lépcsőről lapunknak Adrián korábban úgy nyilatkozott, a spanyolországi megméretésen a kontinens legjobb csapatai és versenyzői vesznek részt, ide csupán a nemzetközi bajnokságok (olasz, német, spanyol, holland, francia), az Alpok-Adria Bajnokság, a skandináv és a balkán bajnokság első öt helyezettje szerez indulási jogot.

A magyar gyorsasági motorsport egyik legnagyobb ígérete, aki legutóbb a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team színeiben megnyerve az Alpok-Adria bajnokság 125 GP kategóriájának összetettjét kijutott az erős mezőnybe úgy tűnik, mégis valóra válthatja nagy álmát, és rajthoz állhat a hétvégén, Albacete-ben rendezendő Európa-bajnokságon. Miután anyagi problémái miatt Gyutai Adrián a nyilvánossághoz fordult segítségért, a magyar motorsportot kedvelők százai álltak a 21 éves motoros mögé, és önzetlen segítségüknek köszönhetően immár a pontszerzés reményében állhat rajthoz a reménység.

Adriánnak nem kevesebb, mint 400 ezer forint hiányzott a büdzséjéből. – Rengetegen utaltak a megadott számlára pénzt az ország minden tájáról. Volt, aki 500, míg volt olyan is, aki 25 ezret. Eddig összesen 480 ezer forint érkezett be, és ahogy megígértem, a négyszázezer feletti részt az Európa-bajnokságot követően egy beteg gyermekeket segítő alapítványnak fogom átadni. Egy biztos, mindent megteszek azért, hogy az eredményemmel megháláljam a felém áradó szeretetet és bizalmat, és bízom abban, hogy a 41 indulóból sikerül pontszerző helyen végeznem. Köszönöm Magyarország!” – fogalmazott meghatottan a sportoló a motorsportal.hu-nak.