Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula

Pakson minden évben a Kálvária temetőben emlékeznek a magyar szabadságharc hőseire október hatodikán. A megtorlás áldozataira, a bebörtönzöttekre, arra a majd ötvenezer emberre, akik életüket adták a szabadságért. Az emlékkeresztnél az aradi vértanúk tiszteletére rendezett megemlékezésen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai közreműködtek, emlékező beszédet mondott Tell Edit alpolgármester.

Paks városát bemutató tűzzománc sorozat várja az érdeklődőket hétfőn a Csengey Dénes Kulturális Központ kiállításán. Győrffy József Paksi képek tűzzománcban című egyedülálló tárlata először szerepel a nagyközönség előtt.

Kedvezményes virágvásárt rendez az „Együtt a parlagfű ellen” Alapítvány október 9-én 10 órától 17 óráig az alapítvány székhelyén. A következő virágpalántákat lehet megvásárolni: árvácska, krizantém és évelő, sziklakerti növények.

Fotó: Molnár Gyula

Óriási érdeklődés övezte hétvégén a 2000 augusztusában létrejött DunaParty Táncklub által szervezett latin-amerikai táncestet, ahová este várták a csörögni vágyókat. Szinte teljesen megtelt a résztvevőkkel a kulturális központ aulája, ahol az egy órás tánctanítás után fergeteges hangulatú parti következett.

Együtt festettek kerítést a hétvégén szülők és pedagógusok a Deák Ferenc Általános Iskolánál. Az összefogásnak köszönhetően nem először újul meg ilyen formán az intézmény épülete, környezete.