Utcán a friss Paksi Hírnök

Folyik a Paksi Járási Hivatal létrehozásának előkészítése, írta meg a friss Paksi Hírnök. Az intézmény várhatóan az okmányiroda épületében kap helyet, közel hatvan dolgozója lesz, többségük a paksi polgármesteri hivatalból kerül át. Hajdú János polgármester zökkenőmentes átadás-átvételre számít.

Gyerekek bolygatták fel a pol­gármesteri hivatal előtti teret, várost, labirintust építettek, köztéri alkotásokkal tarkították  A „felbujtó” a Paksi Képtár kollektívája volt, élén Göttinger Eszter múzeumpedagógussal  aki nemrég megyei múzeumpedagógiai koordinátorként is dolgozik. Minderről a városi lap legfrissebb számában olvashat.  A népzene küldetés a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány egykori díjazottja számára. Berta Alexandra immár a Liszt Ferenc Zeneakadémia óraadó tanára és második lemezén dolgozik.

Bár nem harsány, hangos jelleme miatt, de elődjéhez, Keresztes Pálhoz hasonlóan nem igazán papos pap Csősz István, aki augusztus elsejével kezdte meg szolgálatát Pakson. Jó napot, mi újság, kérdeztük Paks új plébánosát.

A városi lapban megszólal Szemerédi Norbert is. A mindössze 18 éves, az alapokat Pakson megszerző labdarúgó nemrég a Honvéd színeiben mutatkozott be az NB I.-ben.