Nem vallott szégyent Gyutai

Fantasztikusan szerepelt a 2012-es Alpok-Adria Bajnokság győztese az idei Európa-bajnokságon: Gyutai Adrián (125 GP kategóriában) tizenhárom helyet javítva a 20. helyezést érte el. A 21 éves paksi fiatalember a 33. rajtpozícióról indulva érte el a ragyogó teljesítményt. Gyutai Adrián csupán 2008-ban kezdett el versenyszerűen motorozni, mégis hazánk egyik legnagyobb reménysége, hiszen 2007 után – Talmácsi Gábor világbajnoki és Győrfi Alen Európa-bajnoki címét követően – újra komoly nemzetközi bajnoki címet nyert Magyarországnak az Alpok-Adria sorozatban.

Sajnos az időmérők nem úgy sikerültek Adrián számára, ahogy azt eltervezte, ami annak köszönhető, hogy az egyik ellenfele a délutáni kvalifikáció elején kiütötte alóla a motorját, így végül a 33. rajtpozíciót szerezte meg. Sokáig úgy tűnt, hogy az összetört Hondát nem is lehet rajtra kész állapota hozni, am Adrián csapata – Győrfi Zoltán és Gyutai Attila – csodát téve reggelre versenyképessé tette a járművet. – Azzal, hogy 36 indulóból bekerültem a 20-ba, valóra vált az álmom és remélem ezzel a teljesítménnyel bebizonyítottam, hogy méltó vagyok a magyar szurkolók bizalmára és szeretetére – olvasható a sportoló nyilatkozata a p1race.hu honlapján.

Ahogy korábban megírtuk, Adrián a szurkolók összefogásának köszönhetően jutott ki a kontinensbajnokságra a legjobbak közé, mivel a nevezéshez nem kevesebb, mint 400 ezer forint hiányzott a büdzséjéből. Rengetegen utaltak a megadott számlára pénzt az ország minden tájáról, így a rajongóknak köszönhetően valóra válthatta álmát a sportoló.